تاریخ: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۴:۲۴
بازدید: ۱۳۳
کد خبر: ۷۵۴۶۰
سرویس خبر : آهن و فولاد
جشنواره‌ای با رویکرد توسعه فناوری حرکت خود را ادامه می‌دهد

ایجاد دفتر دائمی جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد

می متالز - به‌دنبال استقبال بی‌نظیر جامعه فولاد از نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، دومین جشنواره و نمایشگاه نیز با رویکرد بومی‌سازی و توسعه فناوری از ۲۳ تا ۲۶ دی امسال در برج میلاد تهران برگزار می‌شود.
ایجاد دفتر دائمی جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد

به گزارش می متالز، سال گذشته در این نمایشگاه بیش از ۲۲۰ تفاهمنامه بین فعالان حوزه فولاد منعقد شد که بیش از ۱۲۰ به مرحله امضا رسید و برخی از فعالان این حوزه نیز از سال گذشته تاکنون به مرحله تولید و ایجاد فناوری رسیده‌اند.

 

امضای ۱۲۰ تفاهمنامه

سید بهادر احرامیان، نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درباره دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، اظهارکرد: سال گذشته در نمایشگاه بیش از ۱۲۰ تفاهمنامه بین شرکت‌های صنایع گوناگون در صنعت فولاد برای قطعات و تجهیزات داخلی امضا شد و تعداد بسیاری از این قطعات و تجهیزات نیز به مرحله تولید رسید. این دستاورد سبب شد که این حرکت را ادامه‌دار به پیش ببریم.
احرامیان در ادامه تاکید کرد: با توجه به دستاوردهای جشنواره و نمایشگاه بومی‌سازی که از سال گذشته آغاز شده، قصد داریم دفتر دائمی این جشنواره و نمایشگاه را ایجاد کنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که محوریت جشنواره امسال را با چه نگاهی قصد دارید به پیش ببرید، گفت: رویکرد اصلی این جشنواره تاکید بر بومی‌سازی و ایجاد فناوری‌های جدید در صنعت فولاد است که این رویکرد در جشنواره و نمایشگاه دوم نیز دنبال می‌شود. در این راستا نیز گستره کار باز است و طیف بسیاری را در برمی‌گیرد؛ بنابراین این حرکت به خودی خود دنباله‌دار خواهد بود.
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران همچنین در پاسخ به این پرسش که در صورت رفع تحریم‌ها چه اندازه این نمایشگاه را ادامه‌دار خواهید دید، عنوان کرد: در صورت رفع تحریم‌ها ممکن است درهای جهانی به روی ما باز شود و ما از فناوری‌های روز جهان استقبال خواهیم کرد، اما هم‌اکنون فرصت مناسبی است که این صنعت را کامل به سمت بومی‌سازی سوق بدهیم؛ از این‌رو در صنعت فولاد مباحث تعمیر و نگهداری و ایجاد توانایی در اولویت قرار دارد.
احرامیان در پاسخ به این پرسش که برگزاری نمایشگاه بومی‌سازی فولاد موازی با نمایشگاه‌هایی که در طول سال با عنوان‌های گوناگون برگزار می‌شوند، نیست، عنوان کرد: در حقیقت نمایشگاه بومی‌سازی با عنوان‌ها و هدفی که برگزار می‌شود به نوبه خود منحصر به‌فرد است. البته در کشور باید به این نکته توجه کنیم که موازی‌کاری انجام ندهیم، زیرا در زمینه برگزاری جشنواره و نمایشگاه شاهد اقدام‌های موازی بسیاری هستیم. هم‌اکنون تاکید دارم که رویکرد جشنواره و نمایشگاه فولاد منحصر به‌فرد است، چراکه در هیچ نمایشگاهی تاکید صرف بر بومی‌سازی وجود ندارد و در شرایط موجود و با توجه به تحریم‌ها یکی از نیازهای اساسی صنعت بومی‌سازی است.

 

رویکرد جشنواره دوم، تاکید بر فناوری

سید رضا شهرستانی، عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز درباره دستاوردهای جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران از سال گذشته تاکنون اظهارکرد: از جشنواره و نمایشگاه نخست بومی‌سازی فولاد در سال گذشته استقبال بی‌نظیری شد، به‌گونه‌ای که تاکنون تاریخچه برگزاری جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های صنایع معدنی و فولادی چنین استقبالی را به خود ندیده است. بیش از۱۴۰۰ نفر از مدیران ارشد و میانی شرکت‌ها در جشنواره حضور داشتند. علاوه بر این، افزون بر ۲۲۰ تفاهمنامه در نمایشگاه سال گذشته بین شرکت‌ها منعقد شد که بسیاری از این تفاهمنامه‌ها به قرارداد منجر شد.
شهرستانی در ادامه خاطرنشان کرد: هدف از جشنواره و نمایشگاه بومی‌سازی فولاد این بود که بسیاری از قطعات و تجهیزات در داخل تهیه شود، اما نکته مهم دیگری که امسال در جشنواره دوم، قصد داریم به‌طور ویژه به آن بپردازیم، علاوه بر بومی‌سازی تاکید بر فناوری‌های جدید است.
وی ادامه داد: تحریم‌های امریکا باعث شد در یک سال و نیم گذشته بسیاری از شرکت‌ها بخش زیادی از تجهیزات خود را بومی‌سازی و برخی نیز فناوری‌های جدیدی ابداع کنند.
شهرستانی با اشاره به برخی دستاوردهای جشنواره سال گذشته و فناوری‌هایی که در صنعت فولاد ایجاد شده، گفت: به‌عنوان نمونه، شرکتی موفق شده برای احیای کنسانتره فناوری جدیدی ایجاد کند و مصرف آب را به صفر برساند؛ البته نکته دوم این فناوری سبب کاهش مصرف انرژی نیز شده است.
نکته سوم این موضوع است که این شرکت تمام تجهیزات و ماشین‌آلات را در داخل تامین کرده و هیچ‌گونه وابستگی به خارج نداشته است. یا یک شرکت دیگر با طراحی و ساخت توربین‌های جدید روی صرفه‌جویی در مصرف انرژی تمرکز کرده است. یا شرکت دیگری در زمینه گرافیت سوزنی کار کرده و به دستاورد قابل‌توجهی رسیده و قرار است در جشنواره دوم از محصول خود رونمایی کنند. یا یک شرکت، روی دستگاه‌های نورد کار کرده که این دستگاه جدید از لحاظ حجم یک‌سوم اما از لحاظ قدرت دو برابر دستگاه و فناوری‌های موجود است. یک شرکت نیز در زمینه ساخت گیربکس پیشرفته که تولید آن با کاهش هزینه همراه شده، کار کرده است. در کل بسیاری از شرکت‌ها نیز در زمینه تجهیزات و قطعات بسیار موفق عمل کرده‌اند.
این عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با تاکید بر این موضوع که جشنواره امسال بر ایجاد فناوری تاکید دارد، عنوان کرد: با توجه به فضای تحریم‌ها باید فضای تولید را به سمت امید پیش برد. البته ما تمایلی به تحریم نداریم، اما با وجود تحریم‌ها اتفاق‌های خوبی در حال روی دادن است و شاهد تغییرات و تحولات بسیاری در زمینه بومی‌سازی صنعت فولاد هستیم و امیدواریم فناوری خود را نیز به کشورهای دیگر صادر کنیم.

منبع: صمت
عناوین برگزیده