تاریخ: ۰۸ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۷:۱۴
بازدید: ۹۰
کد خبر: ۱۶۳۵۰۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:

خاندوزی: مالیات برعایدی سرمایه می‌تواند سرعت رشد قیمت خودرو و مسکن را در کشور کاهش دهد

می متالز - نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه مالیات برعایدی سرمایه می‌تواند به عنوان سرعت‌گیر در مسیر حرکت نقدینگی به سمت بازارهای دارایی مانند خودرو و مسکن قرار گیرد، گفت: این مالیات می‌تواند سرعت رشد قیمت خودرو و مسکن را در کشور کاهش دهد.
خاندوزی: مالیات برعایدی سرمایه می‌تواند سرعت رشد قیمت خودرو و مسکن را در کشور کاهش دهد

به گزارش می متالز، سید احسان خاندوزی در پاسخ به سوالی در خصوص طرح مالیات بر عایدی سرمایه گفت: مالیات بر عایدی سرمایه حدود سه ماه پیش در کمیسیون اقتصادی مصوب شد و در نوبت صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

وی افزود: اما باتوجه‌به طرح‌ها و لوایحی که در صحن مطرح شده، هنوز نوبت به طرح مالیات بر عایدی سرمایه نرسیده است. ما تلاش کردیم و با امضای ۶۰ نفر از نمایندگان، درخواست رسیدگی خارج‌ازنوبت را به هیات‌ رئیسه مجلس شورای اسلامی تقدیم کردیم تا این طرح در اولویت زمانی مجلس قرار بگیرد.

نماینده مردم تهران در ادامه گفت: در حال حاضر اگر هیات‌ رئیسه مجلس پیشنهاد در اولویت قرارگرفتن طرح مالیات بر عایدی سرمایه را بپذیرد و آن را به رأی بگذارد، خارج‌ازنوبت طرح‌ها و لوایح به این موضوع رسیدگی خواهد شد.

خاندوزی در پاسخ به سوالی در خصوص زمان تقریبی بررسی این لایحه گفت: باتوجه‌به اینکه این مساله وابسته به تصمیم هیات‌ رئیسه مجلس است در این مورد نمی‌توان پیش‌بینی کرد اما اگر متخصصان و کارشناسان کمک کنند و این مطالبه بیشتر شنیده شود، آن زمان می‌شود انتظار داشت که این لایحه در اولین روزهای سال ۱۴۰۰ در دستور کار قرار بگیرد اما این موضوع مستلزم موافقت هیات‌ رئیسه برای طرح آن در صحن علنی است.

او با تاکید پراهمیت مالیات بر عایدی سرمایه گفت: با توجه افزایش قیمت دارایی‌هایی مانند مسکن و خودرو در سال جاری و جهش کم‌سابقه‌ای که فشار مالی شدیدی را بر زندگی مردم تحمیل کرده است به نظر می‌رسد یکی از اولویت‌های بررسی مجلس برای پاسخ‌دادن به نیازهای اقتصادی مردم، تعبیه سرعت‌گیرهایی در مسیر نقدینگی به سمت دارایی‌هایی مانند مسکن و خودرو است به‌نحوی‌که موجب شود افزایش نقدینگی تأثیر کمتری بر این بازارها بگذارد.

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه وضعیت فعلی به شکلی است که قیمت در این بازارها حتی بیش از سایر کالا و خدمات افزایش پیدا کرده است. گزارش‌های مرکز آمار و بانک مرکزی نیز این موضوع را نشان می‌دهد که در طول یک سال اخیر تورم نقطه‌به‌نقطه در کشور به ۴۸ درصد رسیده است اما در بازاری مانند مسکن، این نرخ بیش از ۱۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل دچار افزایش شده است.

عناوین برگزیده