تاریخ: ۲۶ فروردين ۱۳۹۸ ، ساعت ۰۲:۳۵
بازدید: ۳۸۹
کد خبر: ۳۴۳۳۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

سایه سنگین آثار روانی صعود قیمت دلار بر اقتصاد ایران

می متالز - یک کارشناس ارز گفت: بر همگان مسلم است که پول ما دیگر آن پول سابق نیست و آن قدرت همیشگی را ندارد. با توجه به این موارد نباید انتظار داشته باشیم که آن آثار روانی که در بازار دلار به وجود آمد از میان رفته باشد. چرا که کماکان به قوت خود باقی مانده و البته طبیعی نیز است. ما شاهد بودیم که هر دلار قیمت ١٩ هزار تومان را نیز تجربه کرد. باید به این اعتقاد برسیم که کم و بیش فشارها برای افزایش قیمت دلار به شدت کاهش پیدا کرده است.
سایه سنگین آثار روانی صعود قیمت دلار بر اقتصاد ایران

به گزارش می متالز، میثم رادپور کارشناس ارز در خصوص چشم انداز بازار ارز با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی جامعه برای سال پیش رو گفت: به دلیل فشارهای ناشی از رشد نقدینگی ارز جهش قابل توجهی داشت. به طوری که در مدت کوتاهی شاهد افزایش بیش از 200 درصدی نرخ ارز بودیم. علاوه بر این باید در نظر داشته باشیم که نرخ ارز قبل از آن در یک بازه زمانی نسبتا ثابت بوده است. همزمان با افزایش نقدینگی فشارهای سیاسی نیز بر جهش قیمت ارز بی تاثیر نبوده است.

وی افزود: البته انتظار داریم بخشی از تاثیرات این اخبار و تنش های سیاسی در قیمت ها کم و بیش لحاظ شده باشد. البته با همه این ها باید بدانیم که هم اکنون نقدینگی قدرت گذشته را ندارد. اما نه تنها قیمت دلار بلکه بقیه کالا و خدمات نیز به طور متوسط بیش از 10 درصد افزایش قیمت داشته اند. بنابر این قدرت نقدینگی قابل مقایسه با یکسال گذشته نیست و بسیار کمتر شده است.

با افزایش قیمت دلار فشارهایی نیز برای کاهش قیمت ها ایجاد می شود

این کارشناس ارز در ادامه تصریح کرد: در این شرایط با افزایش قیمت ها فشارهایی نیز برای کاهش نرخ به وجود می آید. در درجه نخست توانایی افراد برای خرید ارز چه به قصد سرمایه گذاری و چه در بحث تجارت کاهش پیدا می کند. ثانیا نه تنها قیمت ارز بلکه قیمت سایر کالاها و خدمات نیز افزایش پیدا کرده است. بنابر این سهم بودجه افراد از خرید دلار نه فقط برای افزایش قیمت دلار بلکه به دلیل افزایش قیمت سایر کالاها و خدمات کاهش پیدا می کند.

میثم رادپور تاکید کرد: چنانچه فردی 100 واحد پول داشته و قصد داشت تا 30 درصدش را سرمایه گذاری کند در صورتی که بخواهد هم اکنون نیز این تصمیم را بگیرد کالا، خدمات و دلار کمتری نسبت به سال گذشته به دست خواهد آورد. اما من معتقدم با افزایش جدی قیمت دلار کم و بیش فشارهایی هم برای کاهش قیمت ها ایجاد می شود. با توجه به شرایط موجود، آینده نامطمئن است به طوری که ما نمی دانیم چه اخباری را خواهیم شنید و اینکه این اخبار بازار را تا چه حد تحت تاثیر خود قرار خواهند داد.

وی افزود: آنچه که بر همگان مسلم است این است که پول ما دیگر آن پول سابق نیست و آن قدرت همیشگی را ندارد. با توجه به این موارد نباید انتظار داشته باشیم که آن آثار روانی که در بازار دلار به وجود آمد از میان رفته باشد. چرا که کماکان به قوت خود باقی مانده و البته طبیعی نیز است. ما شاهد بودیم که هر دلار قیمت 19 هزار تومان را نیز تجربه کرد. باید به این اعتقاد برسیم که کم و بیش فشارها برای افزایش قیمت دلار به شدت کاهش پیدا کرده است.

منبع: بورس 24
عناوین برگزیده