تاریخ: ۰۸ مرداد ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۲۲
بازدید: ۱۵۵
کد خبر: ۱۶۳۸۸
سرویس خبر : آهن و فولاد

بررسی تاثیر محدودیت عرضه و بسته محرک اقتصادی بر بازار فولاد چین

می متالز - دولت چین برای کنترل آلودگی هوا اقدامات سختگیرانه زیادی داشته است و از طرفی به دنبال افزایش مصرف داخلی فولاد نیز می باشد.
بررسی تاثیر محدودیت عرضه و بسته محرک اقتصادی بر بازار فولاد چین

به گزارش می متالز، در ادامه به بررسی این اقدامات و تاثیر آن بر بازار فولاد چین می پردازیم:

 

تلاش ها برای افزایش تقاضای داخلی فولاد می تواند موجب افت ارزش یوان شود:

اخیرا دولت چین اعلام کرده اوراق قرضه ویژه ای صادر می نماید که ارزشی بالغ بر 199 میلیارد دلار خواهد داشت و برای تامین مالی پروژه های زیرساختی آتی از آن استفاده خواهد شد. این اوراق در سال جاری به میزان  بالایی از مالیات ها می کاهد و در واقع ضمانتی دولتی برای ارائه تسهیلات به 150 هزار شرکت کوچک به ارزش حدودی 20 میلیارد دلار خواهد بود. این اقدام راهکاری بوده برای افزایش نقدینگی  و کمک به رشد اقتصادی و افزایش تقاضای فولاد بخش های تولیدی و ساخت و ساز. همچنین دولت چین در تلاش است سیاست پولی با ثباتی داشته باشد تا نقدینگی سیستم بانکی بهبود یابد. این خبر خوبی برای بازار مسکن چین به عنوان  بزرگترین مصرف کننده فولاد است که وابستگی زیادی به دریافت تسهیلات بانکی دارد.

از طرفی جنگ تجاری امریکا و چین هفته های اخیر موجب افت ارزش یوان شد. حال با افزایش هزینه ها و تسهیل سیاست مالی، ارزش یوان احتمالا باز هم کاهش می یابد چون میزان یوان موجود برای خرید دلار بیشتر می شود. کارشناسان معتقدند افت ارزش یوان صادرات فولاد را سود ده تر می کند که البته نتیجه آن فورا نمایان نخواهد شد ولی پس از یک تا دو ماه مشخص خواهد شد.

 

محدودیت عرضه قیمت ها و سوددهی شرکت های فولادی را بالا می برد

در بخش تقاضا، گرچه تقاضای داخلی و صادراتی با توجه به سیاست های مالی و پولی دولت بالا می رود از طرفی محدودیت های مربوط به کنترل آلودگی هوا می تواند تا پایان سال عرضه را محدود سازد. کارخانه های زیادی در شهر تانگشان تعطیل کرده اند یا با 50 درصد ظرفیت در حال تولیدند. میزان تولید کوره های بلند نیز تا 30 درصد افت داشته است. امسال دولت چین محدودیت های تولید زمستانی را برای 80 شهر اعلام کرده در حالی که سال گذشته 28 شهر بود. با محدود شدن عرضه ناشی از کاهش تولیدکه نوامبر تا مارس خواهد بود و افزایش تقاضای فولاد از طرف دیگر، قیمت فولاد صعودی خواهد شد.

حاشیه سود کارخانه ها نیز از اواخر آوریل در سطوح بالایی بوده و پیش بینی رشد تقاضا نیز تا پایان سال بر حاشیه سود کارخانه ها خواهد افزود. تنها مسئله ای که هزینه های کارخانه ها را بالا خواهد برد اجبار به راه اندازی تجهیزات مناسب برای کاهش آلاینده ها می باشد که قاعدتا هزینه بر است.

منبع: ایفنا
عناوین برگزیده