تاریخ: ۱۸ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۴۵
بازدید: ۲۲۰
کد خبر: ۶۶۴۰۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

مشکلات نظام بانکی در طرح بانکداری جمهوری اسلامی به قوت خود باقی است

می متالز - یک کارشناس بانکداری اسلامی با انتقاد از جزئیات طرح بانکداری جمهوری اسلامی مجلس گفت: مهم ترین مشکل طرح این است که الگوی مشخصی برای مدیریت بانک‌ها ندارد.
مشکلات نظام بانکی در طرح بانکداری جمهوری اسلامی به قوت خود باقی است

به گزارش می متالز، حجت الاسلام محمود عیسوی با بیان اینکه عقود مرابحه عقدی پذیرفته شده در شریعت اسلام است، اظهارداشت: مساله و دغدغه این است که ضوابط و چارچوب‌های عقد مرابحه در نظام بانکی رعایت شود زیرا اگر رعایت نشود تبعات زیادی خواهد داشت.

وی افزود: قراردادها باید متناسب با وضعیت سازمانی تدوین شده اجرا شود زیرا وقتی دست بانک‌ها را در اجرای عقود باز می‌گذاریم بانک به سمت دیگری منحرف می‌شود و حتی منابع سپرد‌ه‌گذاران را به سمت بنگاه‌داری و خرید سکه و ارز می‌برد.یکی از علل حرکت بانک‌ها به سمت بنگاه‌داری استفاده از منابع مجانی است.

این کارشناس بانکداری اسلامی گفت: بانک‌ها از منابع مانده حساب جاری، که منابع مجانی است و تعهدی برای اعطای تسهیلات از محل آن منابع ندارند، به خرید طلا و ارز روی می‌آورند و دیگر بخش‌‌ها را با چالش مواجه می‌کنند. در این طرح بنگاه‌داری ممنوع و حتی محدود نشده است.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین مشکل طرح این است که الگوی مشخصی برای مدیریت بانک‌ها ندارد، گفت: معلوم نیست روش مدیریت بانک‌ها چگونه است و هدف اصلی طراحان طرح حذف ربا بوده است که البته برای آن هم سازوکاری مشخص نکرده است.

حجت‌ الاسلام عیسوی افزود: اینکه عقود مشارکتی را یکباره محدود و عقود مبادله‌ای را پررنگ شود، این فقط از پیچیدگی کار یک مقدار کم کرده است و مشکل به قوت خود همچنان باقی است.

این کارشناس بانکداری اسلامی تاکید کرد: برداشت من از ابتدا این بود که این طرح را کارشناسان بانک مرکزی با هدف حاکمیت مطلق این بانک بر نظام پولی و کل اقتصاد کشور طراحی کرده اند. من از نمایندگان مجلس درخواست می‌کنم طرح را بررسی کنند و خودشان متوجه خواهند شد این طرح مشکلات نظام بانکی را حل نکرده است و در این صورت به این طرح رای ندهند.

عناوین برگزیده