تاریخ: ۰۴ دی ۱۳۹۶ ، ساعت ۰۷:۱۱
بازدید: ۳۰۷
کد خبر: ۸۵۰۴
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

ساخت فوم‌های آلومینیوم فوق سبک و شیشه فوتولومینانس، به‌دست محققان دانشگاه علم و صنعت

می متالز - پژوهش‌گر دانشگاه علم و صنعت ایران به همراه گروهی از دانشجویان این دانشگاه موفق به ساخت فوم‌های آلومینیوم فوق سبک و شیشه فوتولومینانس شدند.
ساخت فوم‌های آلومینیوم فوق سبک و شیشه فوتولومینانس، به‌دست محققان دانشگاه علم و صنعت

به گزارش می متالز، همزمان با هفته پژوهش (۲۱ تا ۲۷ آذر) دانشگاه‌های مختلف دستاوردهای پژوهشی دانشجویان مقاطع گوناگون را به معرض نمایش گذاشتند. پژوهشگران دانشکده مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت ایران نیز در نمایشگاهی به همین مناسبت ۱۹محصول از برترین‌های تولید شده خود را به معرض نمایش گذاشتند.

صابر فرمانی دانشجوی پژوهشگر مقطع ارشد رشته متالورژی گرایش شناسایی و انتخاب مواد فلزی در دانشگاه علم و صنعت، روز جمعه در مورد دستاوردهای خود و همکارانش که در نمایشگاه عرضه شدند، گفت: چهار محصول مهم را در نمایشگاه عرضه کردیم؛ از جمله فوم‌های آلومینیوم فوق سبک که به دلیل چگالی کم، جذب سرب و امواج الکترونومغناطیس و... برای کاربرد در صنایع هوافضا و صنایع دفاعی و ..استفاده می‌شود.

فرمانی افزود: سایر محصولات ارائه شده شامل ورق یک میل آلومینیوم- منیزیم که به دلیل خواص بالستیکی و ویژگی‌های پیشران خوب آن برای موشک‌های بالستیک استفاده می‌شود، شیشه فوتو‌لومینسانس که نور مادون قرمز را به نور مرئی تبدیل می‌کند و اولین بار در ایران ساخته می‌شود و دستگاه پرینت سه بعدی با روش بایندر جتینگ/binder jetting است که پرینت سه بعدی را انجام می‌دهد.

وی در مورد سطح آمادگی این محصولات برای تجاری سازی شدن نیز گفت: برای ورقه آلومینیوم دنبال سرمایه گذار هستیم، فوم‌های آلومینیوم باید در مقیاس صنعتی هم سنجیده شده و بعد تجاری‌سازی شود و برای شیشه‌های فوتولومینسانس نیز منتظر سرمایه‌گذار هستیم.
فرمانی در مورد نیازهای دانشجویان پژوهشگر یادآور شد: کمک‌های مالی دانشگاه سال به سال کاهش می‌یابد. سال‌های گذشته محدودیتی از نظر مالی نبود، اما امسال برای هر دانشجو محدودیت گذاشته‌اند.

وی که در مقطع کارشناسی نیز در همین دانشگاه تحصیل کرده است، ادامه داد: دانشجوی روزانه مقطع ارشد تا سقف ۸۰۰ هزار تومان و دانشجوی کارشناسی تا سقف ۴۰۰ هزار تومان می‌تواند از امکانات دانشگاهی استفاده‌کند و از این میزان بیشتر، باید هزینه‌های آزمایشگاه را بپردازد.
فرمانی تاکید کرد: این ارقام و محدودیت‌ها در‌حالی است که وقتی سطح پروژه تحقیقاتی در رشته متالورژی بالاتر برود هزینه زیادی برای محقق خواهد داشت و اصلا ۸۰۰ هزار تومان پاسخگو نیست.
برگزاری هفته پژوهش با هیجدهمین دوره نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار (۲۲ تا ۲۶ آذر) همراه بود و دانشگاه‌های معتبر صنعتی و غیرصنعتی کشور نیز در این نمایشگاه حضور داشتند.

عناوین برگزیده