تاریخ: ۰۹ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۱:۰۰
بازدید: ۲۳۴
کد خبر: ۲۶۰۶۴۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

سیمان، منابع معدنی و خرمای دشتستان مورد توجه سفیر آفریقای جنوبی قرار گرفت

‌می‌متالز - فرماندار دشتستان گفت: در سفر و بازدید سفیر کشور آفریقای جنوبی در جمهوری اسلامی به دشتستان صنعت سیمان، منابع معدنی و خرمای این شهرستان جهت تبادل تجاری دو کشور مورد توجه وی قرار گرفت.

به گزارش می‌متالز، احمد بنافی در بازدید روز دوشنبه ویکا مازوی کومالو سفیر آفریقای جنوبی از صنایع سیمان دشتستان افزود: امروز در خصوص ظرفیت‌های شهرستان دشتستان در حوزه سیمان و کلینکر و منابع معدنی و همچنین ظرفیت خرمای دشتستان به تبادل نظر پرداختیم و سفیر افریقای جنوبی نیز از ظرفیت‌های این شهرستان آَشنا شدند و در زمینه توسعه همکاری در حوزه تجاری و اقتصادی با فراغت و استقبال همراهی کردند و ان شالله در آینده شاهد افزایش تراز تجاری جمهوری اسلامی با کشور دوست افریقای جنوبی باشیم.

وی تصریح کرد: یکی از ظرفیت‌های بسیار خوب در شهرستان دشتستان که مورد بحث قرار گرفت خرمای با کیفیت این شهرستان بود که می‌تواند خرمای افریقای جنوبی را نیز تامین کند.

وی بیان داشت: ظرفیت تولید خرما در استان بوشهر ۱۶۰ هزار تن در سال است که ما آمادگی صادر کردن بخش زیادی از آن را به کشور‌های هدف داریم که می‌توان مقصد صادرات خرمای دشتستان افریقای جنوبی باشد.

مدیرعامل صنایع سیمان دشتستان در این نشست اظهار داشت: هلدینگ سیمان دشتستان سه شرکت زیرمجموعه خود دارد یک سیمان‌ مند دشتی، شرکت بازرگانی در حوزه کار‌های پیمانکاری و شرکت حمل و نقل کالا است.

ایرج موسوی افزود: ظرفیت تولید شرکت سیمان دشتستان و‌مند دشتی هر کدام یک میلیون تن درسال است.

وی بیان داشت: این شرکت در سال ۸۲شمسی (۲۰۰۲) میلادی به بهره‌برداری رسید و مزیت این شرکت فاصله ۶۰کیلومتری تا بندر می‌باشد.

موسوی گفت: ۷۷کارخانه سیمان در کشور با تولید ۸۰میلیون تن سیمان وجود دارد که ۶۵ میلیون تن از آن در داخل مصرف می‌شود و ۱۵ میلیون تن نیز صادر می‌شود.

وی کشور‌های افغانستان و پاکستان در شرق کشور، روسیه در شمال، عراق در غرب و کویت، قطر و امارات و مقدار کمی هم چین، بنگلادش، موزامبیک، تانزانیا و غنا را مقصد سیمان کشور عنوان کرد.

موسوی اضافه کرد: کویت و قطر بیشترین مقصد صادرات سیمان دشتستان است که آمادگی صدور سیمان به آفریقای جنوبی را داریم.

مدیرعامل سیمان دشتستان گفت: در زمینه قطعات بخش زیادی از آن بومی سازی شده و علاوه بر تامین نیاز‌های داخلی آمادگی صادرات آن هم داریم.

موسوی بیان داشت: در زمینه دانش فنی نیز مهندسین ما آمادگی خوبی برای انتقال آن به کشور آفریقای جنوبی را داریم همچنین در زمینه ساخت کارخانه نیز می‌توانیم در کشور مورد نظر همکاری داشته باشیم.

مدیر کل اداره صنعت و معدن و تجارت استان بوشهر نیز گفت: یکی از حوزه‌های که سفیر آفریقای جنوبی علاقمند به بازدید از صنایع را داشتند، صنایع سیمان دشتستان بود و آن شناخت لازم را دراین سفر از وضعیت صنایع دشتستان بدست آورد.

مهدی صفوی افزود: تلاش می‌کنیم ظرفیت‌های استان را در همه زمینه‌های نفت و گاز و صنایع آبزیان و خرما و فرآوری و معدنی به نحو مطلوب معرفی کنیم و این شناخت منجر به انعقاد یک سری توافق نامه و تعهدنامه باشد.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) بوشهر

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده