تاریخ: ۳۰ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۲۱
بازدید: ۱۵۱
کد خبر: ۱۳۰۹۹۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی:

بازگشت تعادل بازار سرمایه نیاز به زمان دارد

می متالز - مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی معتقد است که بازار سرمایه برای بازگشت به تعادل شاخص، به زمان نیاز دارد و در این خصوص گفت: اکنون دوران هیجانی بازار سرمایه به خط پایانی رسیده و زمان تصمیم‌های جدید در امر سرمایه‌گذاری است.
بازگشت تعادل بازار سرمایه نیاز به زمان دارد

به گزارش می متالز، امیر تقی‌خان تجریشی گفت: طی چند ماه گذشته رکود بازارهای موازی و فضای خبری و رسانه‌ای باعث شد حجم گسترده‌ای از نقدینگی به بازار سرمایه وارد شود که البته اتفاق مبارکی بود. اما متاسفانه در زمان صعود و افت شاخص عملا تحلیل و بررسی‌های بنیادی سهام جایگاه چندانی بین سرمایه‌گذاران و فعالان بازار نداشت و بازار وارد مسیری شد که هرگز  تجربه نشده بود.

وی با اشاره به اینکه سهام عدالت، صدور ۱۵ میلیون کد سهامداری، مشارکت ۵ میلیونی در عرضه‌های اولیه و ورود یکصد هزار میلیارد تومان نقدینگی حقیقی به بازار سرمایه شرایطی ایجاد کرد که برای اکثر افراد غریب و جدید بود، افزود: اما امروز می‌توان گفت که کلیت بازار نسبت به گذشته منطقی گام برمی‌دارد و از فاز نوسان شدید به فاز تعادل بازگشته و مردم، حقوقی‌ها و سیاست‌گذاران با دید واقع‌بینانه‌تری به بازار سرمایه و روند آن نگاه می‌کنند. این روزها دوباره کانال‌ها و سایت‌های بورسی به جای ارائه سیگنال به انتشار تحلیل‌ها و گزارش‌ها روی آورده‌اند و دوباره صورت‌های مالی و عملکرد شرکت‌ها مبنای خریدوفروش حقوقی‌ها قرار گرفته است.

بازار سرمایه اشتباهات خود را جبران می‌کند

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی با تاکید بر اینکه بازار ممکن است در کوتاه‌مدت اشتباه کند اما قطعا اشتباه خود را جبران می‌کند و در نهایت ارزش ذاتی و سودآوری شرکت‌ها مبنای تصمیم‌گیری قرار می‌گیرد، تصریح کرد: ماه‌های اخیر حاوی شادی‌ها و نگرانی‌ها و البته درس‌های برای همه فعالان و دست‌اندرکاران بازار بود. شرایط به حقوقی‌ها درس داد نباید مثل حقیقی‌ها رفتار کنند.

تجریشی با بیان اینکه نقش صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بازار مشخص شد، ادامه داد: توسعه ابزارهای جدید مجددا در دستور کار سازمان بورس قرار گرفت و اهمیت تحلیل بیش از گذشته برای عموم جامعه مشخص شد. در این میان اظهارات برخی نیز که حتی شاید با نیت خیر بیان می‌شد نگرانی‌های کاذب در بازار ایجاد کرد و به هیجانات دامن زد و شاید یکی از مهم‌ترین دلایل اصلاح طولانی شاخص همین رویکرد بود.

وی افزود: اما در این شرایط سخت نهاد ناظر ارتباط خوبی با فعالین بازار و همچنین ذینفعان خارج از حیطه بورس برقرار کرد. سازمان بورس دو اقدام به هنگام نیز انجام داد. انتشار اوراق تبعی و بحث سهام خزانه نقش مهمی در بازگشت تعادل بازار داشت.

چشم‌انداز بازار در نیمه دوم سال

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی در بخش دیگری از این گفتگو به روند مثبت شاخص در نیمه دوم سال اشاره کرد و گفت: شاخص صنایع بورسی که حدود ۵۰ درصد تولید صنعتی را در برمی‌گیرد، از رشد تولید ماهانه ۱.۵ و ۲.۸ درصدی در تیرماه و مردادماه ۹۹ نسبت به ماه‌های مشابه سال قبل حکایت می‌کند.

همچنین تجریشی با اشاره به رشد نرخ دلار نیمایی، توضیح داد: رشد نرخ برابری دلار نیمایی طی سه ماه اخیر بالغ‌بر ۳۲ درصد بوده است که این موضوع در کنار افزایش تولیدات شرکت‌ها به سودآوری مناسب بنگاه‌های بورسی در گزارش‌ها شش ماهه و ماهانه منجر می‌شود.

به گفته وی از سوی دیگر نسبت پی بر ای تحلیلی بازار سرمایه با نرخ دلار نیمایی بالای۲۰ هزار تومانی در محدوده ۱۳ واحدی است که برای سرمایه‌گذاری جذاب است.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی گفت: شاهد بازگشت قیمت‌های جهانی هستیم که قطعا بر فروش شرکت‌ها و سودآوری آنها تأثیرگذار است. به نظر می‌رسد نقدینگی جدید نیز مجددا وارد بازار شود و بنابراین احتمالا شاخص در نیمه دوم سال روند صعودی خود را ادامه می‌دهد.

عناوین برگزیده