تاریخ: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۹:۴۰
بازدید: ۴۸
کد خبر: ۳۳۹۲۳۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

مزایای واگذاری بازارگردانی به بورس و فرابورس/ لغو مصوبه به معنای لغو بازارگردانی نیست

‌می‌متالز - نشست خبری سازمان بورس با موضوع واگذاری بازارگردانی به بورس و فرابورس با حضور رضا عیوض‌لو، عضو هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، قادر معصومی‌خانقاه، مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس، محمود گودرزی، مدیرعامل و سخنگوی بورس تهران و محمدعلی شیرازی، مدیرعامل فرابورس ایران برگزار شد.

به گزارش می‌متالز، بر اساس تصویب اخیر هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، بازارگردانی از حالت الزامی خارج و در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفته است.

در این راستا، «رضا عیوض‌لو» عضو هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در رابطه با مصوبه اخیر سازمان بورس گفت: بر اساس مصوبه سال ۹۹ هیات‌مدیره سازمان بورس و با توجه به شرایط بازار در آن مقطع زمانی، موضوع بازارگردانی برای کلیه ناشران بورس و کلیه بازار‌هایی که در فرابورس و بورس هستند، الزامی و بر اساس این مصوبه هر ناشر ثبت شده در سازمان بورس مکلف شد از بازارگردان استفاده کند و بازارگران نیز متعهد شد به وظایف خود عمل کند.

عیوض‌لو گفت: مطابق آن مصوبه کلیه ناشران قراداد بازارگردانی با بازارگردان منعقد کردند، اما موضوعی که سازمان بورس را برآن داشت تا این مصوبه را بازبینی کند، وجود چالش‌هایی از جمله انبوه منابع ناشران بود که این منابع مالی ناشران می‌توانست صرف تولید، سرمایه در گردش و پروژه‌های شرکت‌ها شود که صرف بازارگردانی شده است.

وی ادامه داد: یک عارضه دیگر این بود که مصوبه سال ۹۹ ممنوعیت تملک سهام شرکت‌های اصلی بر شرکت‌های فرعی زیر مجموعه آنها را با چالش روبه‌رو ساخته که باعث می‌شد یک ناشر، خود مالک سهام شرکت اصلی شود که در ادامه معضلاتی را برای معاملات بورسی به وجود می‌آورد. بنابراین، مقرر شد مصوبه سال ۹۹ بازنگری صورت بگیرد.

این مقام مسوول در ادامه اظهار کرد: در آذرماه سال ۱۴۰۱ جلساتی با بورس و فرابورس برای ارائه راهکار‌های لازم برای خروج از این چالش‌ها تشکیل شد و در نهایت هیات‌مدیره سازمان بورس الزام بازارگردانی مصوب سال ۹۹ را اغو کرد و این اختیار به فرابورس داده شد که به تشخیص خود (اما بر اساس یک قاعده مشخص) بازگردانی ناشرانی که در بازار پایه هستند تصمیم‌گیری شود. به عبارت دیگر به برخی از ناشران که عملکرد مطلوب و قدرت نقدشوندگی بالایی دارند اعلام کرد که الزامی برای داشتن بازارگردانی وجود ندارد.

عیوض‌لو ادامه داد: برای بازار‌های بورس تهران، بازار اول و دوم فرابورس مصوبه سال ۹۹ از حالت الزام خارج شد و این خاتبار به بورس و فرابورس واگذار شد که اگر ناشری کماکان لازم میداند که از بازارگردان استفاده کند به این کار ادامه دهد.

وی خاطرنشان کرد: با این حال ناشرانی که در بازار اول بورس هستند، کماکان بازارگردان خواهند داشت ولی برای باقی ناشران در طی زمان با هماهنگی بورس و فرابورس به الزام داشتن و یا عدم استفاده از بازارگردان تصمیم گیری می‌شود.

در ادامه گودرزی، مدیرعامل و سخنگوی بورس تهران- در رابطه با لغو مصوبه اخیر گفت: حدود ۲.۵ درصد از ارزش معاملات سهم بازارگردان است که نشان می‌دهد در نقد شوندگی اثر بالایی ندارند؛ بنابراین تا ۲ ماه آینده اسامی شرکت‌های بورسی که از بازارگردانی معاف هستند اعلام و همچنین شرکت‌هایی که ملزم به بازارگردانی هستند نیز مشخص می‌شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: لغو مصوبه سال ۹۹ به معنای حذف بازارگردانی نیست و تنها اختیار بازارگردانی را به بورس و فرابورس واگذار می‌کند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده